Sposób przygotowania

Białka ubijamy w misce na sztywną pianę. Migdały miksujemy w rozdrabniaczu i dodajemy do ubitego białka. Dodajemy też cukier puder, cukier trzcinowy, aromat waniliowy i ucieramy na tarce na najmniejszych oczkach skórkę cytrynową.

Wszystko mieszamy dokładnie szpatułką i wykładamy na stolnicę wysypaną cukrem pudrem.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nagrzewamy piekarnik do 120 C.

Ciasto wyrabiamy ręcznie i wałkujemy. Nożykiem wycinamy kształt kwadratu ( chyba , że mamy foremki ). Układamy na blaszce zachowując spory odstęp między ciasteczkami. Pieczemy około 15 minut i odstawiamy do ostygnięcia, bo zaraz po wyjęciu są jeszcze miękkie i plastyczne.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !