Sposób przygotowania

Ziemniaki i 1 cebulę obrać, zetrzeć na drobnej tarce, odlać nadmiar wody. Następnie wbić jajka, dodać mąki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Mięso umyć, pokroić w kostkę, włożyć do rondla na rozgrzany smalec i podsmażyć. Pod koniec dodać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie mięso podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Sos pieczeniowy wymieszać z niewielką ilością wody, połączyć z mięsem, zagotować, przyprawić do smaku. Z masy ziemniaczanej smażyć placki z obu stron na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam takie placki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszności, też czasami takie robię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !