Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy na stolnicę , dodajemy cukier, sodę i przyprawę do ciasteczek korzennych. Robimy wgłębienie i wlewamy do niego płynny miód i margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki. Ugniatamy ciasto aż będzie gładkie. Rozwałkowujemy. Jeśli będzie się kleiło podsypujemy mąką. Nożykiem wycinamy kształt ciasteczek i robimy oczy i usta. Landrynki wkładamy do woreczka i kruszymy tłuczkiem do mięsa. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, i wypełniamy pokruszonymi landrynkami. Pieczemy w 160 C około 15 minut. Po upieczeniu odstawiamy aż ostygną i dekorujemy lukrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !