Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty i śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
suszone śliwki kalifornijskie 15 dag
jabłko 1 szt
kiełki sojowe 10 dag
olej słonecznikowy 2 łyżki
majonez 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
pieprz
kapusta kiszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty i śliwek

Śliwki moczyć 10-15min.w przegotowanej zimnej wodzie,osączyć.Kiełki sojowe wrzucić do wrzącej wody,zagotować,osączyć,pokroić.Obrane jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,śliwki pokroić w paseczki.Kiszoną kapustę wymieszać z marchewką,jabłkiem,kiełkami i śliwkami,doprawić pieprzem,cukrem majonezem i olejem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak