Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z pikantnym serowym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
Farsz:
ser biały 1/2 kg
cebula 2 sztuki
pieprz
sól
śmietana 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z pikantnym serowym farszem

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroimy w kostkę/siekamy, podsmażamy na maśle.
Krok 1 - Pierożki z pikantnym serowym farszem foto
2
Ser mieszamy z cebulką, doprawiamy do smaku, tak by farsz był pikantny.
Krok 2 - Pierożki z pikantnym serowym farszem foto
3
Ciasto przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/179470/pierogi-ze-szpinakiem.html, wykrawamy krążki i nadziewamy je serowym farszem. Gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Krok 3 - Pierożki z pikantnym serowym farszem foto
4
Podajemy polane masełkiem.
Krok 4 - Pierożki z pikantnym serowym farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 07.11.2011 22:11
pycha
Katarzyna/kate1980 06.11.2011 22:23
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak