Sposób przygotowania

Do szklanki z cukrem wlewamy prawie gorące mleko i spieniamy blenderem.
Mleko należy podgrzać w garnuszku do momentu, gdy pojawią się musujące bąbelki.
Wlewamy mleko do szejkera, używamy słoika lub trzepaczki do jaj jeśli nie posiadamy małego blendera do mleka i spieniamy mleko - koniecznie posłodzone. Ważne jest, aby każdą porcję mleka spieniać osobno - przepis jest na dwie kawy. Zaparzamy kawę z 5 czubatych łyżeczek na szklankę wody. Mi najbardziej smakuje taka z kawiarki.Malutkim strumykiem, bardzo powoli wlewamy gorącą kawę w sam środek pianki, uważając, aby strumyk kawy padał cały czas w to samo miejsce. Kawę posypujemy kakao, imbirem lub cynamonem. Ten przepis pozwala na zrobienie kawy o pięciu poziomach mleczności i słodkości. Im ciemniejsza kawa, tym bardziej gorzka. Jeśli wolimy pełną słodką wersję kawy, należy posłodzić mleko i kawę przed przyrządzaniem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    super wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    super wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    od czasu do czasu mogę i latte wypić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    wygląda tak lekko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bajka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    choc kawy raczej nie pije, taka uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !