Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca panierowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 600 gram
olej roślinny 50 gram
masło 20 gram
jajko 1 szt.
mąka pszenna 40 gram
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 80 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca panierowana

Wątróbkę opłukać, osączyć, zdjąć błonę, pokroić w plastry o gr. około 2 cm. Panierować: najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej roślinny, kłaść wątróbkę i smażyć na dużym ogniu z 2 stron na rumiano. Po usmażeniu posolić, zaraz podawać z pieczywem lub z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak