Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z melona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon żółty 500 gram
cukier drobny do smaku
cukier wanilinowy 30 gram
sok z cytryny do smaku
wino deserowe 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z melona

Melon umyć, pokroić na ćwiartki, obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w cienkie plasterki, ułożyć w salaterce, przesypując cukrem drobnym i wanilinowym. Przyprawić winem i sokiem z cytryny. Schłodzić w lodówce około 2 godzin przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak