Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wino głogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głóg 1 litr
woda 5 litr
drożdże 30 dag
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: wino głogowe

Głóg myjemy, wsypujemy do butli. Wodę zagotować z cukrem, gdy ostygnie do 30 stopni dodajemy drożdże i mieszamy. Zalewamy głóg. Odstawiamy na ok 4 tyg do ciepłego. Butle zamykamy korkiem z rurką fermentacyjną. Gdy owoce opadną przelewamy do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak