Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jabłek i ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 gram
cukier drobny 20 gram
mleko 100 ml
masło 10 gram
jabłko winne 200 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jabłek i ryżu

Ryż ugotować w mleku na sypko. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroic w plasterki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem należy układać poziomymi warstwami ryż i jabłka, przesypując je cukrem. Po ułozeniu zapiec w piekarniku, około 10-15 min. w 150 st. C (w zależności od piekarnika).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak