Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy duobazyliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 500 g
bazylia świeża 2 roślinki
Bazylia suszona Prymat 2 szczypty
oregano 1 szczypta
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
czosnek ząbki 1
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy duobazyliowy

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek. Rumienimy po czym dodajemy przecier pomidorowy. Przyprawiamy suszoną bazylią i oregano. Dusimy na ogniu w celu odparowania wody i zagęszczenia sosu. Pod koniec wrzucamy bazylię i smażymy jeszcze kilka minut. Gotowy sos przecieramy przez sitko pozbywając się czosnku i bazylii. Sos jest gotowy. Idealny do smarowania pizzy, może również zastępować keczup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 18.12.2012 08:45
świetnie
olkaaa 23.07.2012 08:27
robię podobny
Katarzyna/kate1980 30.03.2012 21:42
fajna nazwa
MAR3STA 08.11.2011 17:37
bardzo lubię tę przyprawę
eduszo
eduszo 06.11.2011 15:32
No no sam smak.
aginaa 06.11.2011 14:48
super
Henryka2 05.11.2011 21:29
Ciekawy sos, do wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak