Sposób przygotowania

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek. Rumienimy po czym dodajemy przecier pomidorowy. Przyprawiamy suszoną bazylią i oregano. Dusimy na ogniu w celu odparowania wody i zagęszczenia sosu. Pod koniec wrzucamy bazylię i smażymy jeszcze kilka minut. Gotowy sos przecieramy przez sitko pozbywając się czosnku i bazylii. Sos jest gotowy. Idealny do smarowania pizzy, może również zastępować keczup.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy sos, do wypróbowania.
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    No no sam smak.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo lubię tę przyprawę
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    robię podobny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    świetnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !