Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z dynią i mascarpone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serka mascarpone 1 opakowanie
startego sera 80 g
tymianek 1 lyżeczka
śmietanka Rama 1/3 opakowania
oliwa 1 łyzka
cannelloni 9 szt
puree 1 z dyni
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 (prowansalska)

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z dynią i mascarpone

Dynię kroimy na mniejsze kawałki, spryskujemy oliwą z oliwek i zapiekamy. Kiedy ostygnie miksujemy ją blenderem Triblade. Naczynie do zapiekania nacieramy oliwą. Puree z dyni mieszamy dokładnie z serkiem mascarpone i startym serem. Odrobinę sera zostawiamy na posypanie makaronu pod koniec pieczenia. Składniki mieszamy i doprawiamy solą i tymiankiem. Napełniamy rurki makaronowe i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy śmietanką i zapiekamy w 180 C aż makaron będzie miękki. Pod koniec pieczenia posypujemy serem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 02.06.2012 06:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak