Sposób przygotowania

Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy drożdże, sól, pieprz oraz śmietanę. Mleko podgrzewamy i dodajemy do mąki. Margarynę rozpuszczamy i też dodajemy do mąki. Składniki mieszamy i wyrabiamy ręcznie ciasto. Odstawiamy w misce pod przykryciem na 1 godzinę.

Marchewkę kroimy w kostkę i razem z groszkiem gotujemy z kostką bulionową. Odcedzamy i mieszamy z drobno posiekaną pietruszką. Dodajemy serek Arla i mieszamy.

Ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy. Nożykiem do pizzy wykrajamy prostokąty i na brzegach nakładamy farsz. Zawijamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w 190 C aż się przyrumienią.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo apetyczne paszteciki i ładne zdjęcie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    polecam na piątkowy obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Pewnie tak dobrze smakują jak wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !