Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kleik z ryżu i jabłka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 łyżka
jabłko 2 sztuka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kleik z ryżu i jabłka

Ryż przebrać, opłukać, zalać 8 krotnie większą objętością zimnej wody i gotować do całkowitego rozklejenia. Kleik przebrać przez sito, doprawić solą. Jabłka umyć, obrać. zetrzeć na drobnej nierdzewnej tarce i dodać do kleiku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 27.12.2011 12:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak