Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Ciasto do pizzy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
oliwa 1 łyżka
sola morska 1 łyżka
drożdże suche 3 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Ciasto do pizzy

Do robota kuchennego wsyp mąkę, dodaj drożdże, oliwe z oliwek, sól oraz 4 łyżki letniej wody i wyrób ciasto. W razie potrzeby dodaj łyżkę wody, aby ciasto było bardziej elastyczne. Przykryj ciasto czystą ściereczką i pozostaw na pół godziny w temperaturze pokojowej, aby wyrosło. Dobrze wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia na kolejne pół godziny. Następnie rozgrzej piekarnik do temperatury 230 stopni. Rozwałkuj ciasto do jak najcieńszej grubości i wybranej wielkości. Udekoruj według pomysłu i smaku. Piecz 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak