Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z szynki z lubczykiem i nacią selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ser żółty 100 gram
boczek wędzony 100 gram
papryka czerwona 0,5 szt.
cebula biała 1 szt.
ogórek kiszony 1 szt.
seler naciowy 1 łyżka
lubczyk 1 łyżka
olej roślinny 150 ml
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z szynki z lubczykiem i nacią selera

Kroki postępowania

1
Szynkę umyć, pokroić na plastry o gr. ok. 1 cm, rozbić tłuczkiem, posypać każdy solą i pieprzem.
Krok 1 - Zrazy z szynki z lubczykiem i nacią selera foto
2
Cebulę pokroić w kostke, papryke w paski (potem na pół), ser w kostkę, boczek i ogórek również.
Krok 2 - Zrazy z szynki z lubczykiem i nacią selera foto
3
Na każdym plasterku mięsa kłaść : boczek, ser, cebulę, paprykę, ogórek (jak jest duży kawałek to można po kilka).Zwinąć w ciasny rulonik, spiąć wykałaczką.
Krok 3 - Zrazy z szynki z lubczykiem i nacią selera foto
4
Na patelni rozgrzać olej. Ułożyć mięsko. Posypać lubczykiem oraz nacią selera (ja daje suszone - z własnego ogródka). Dodać przyprawe Kucharek. Smażyć, a gdy tłuszczu bedzie już mało i mięsko zacznie sie nam przypalać, dodać wodę. Co jakiś czas obrócić mięso na drugą stronę.
Krok 4 - Zrazy z szynki z lubczykiem i nacią selera foto
5
A to już efekt końcowy! Podawać z ziemniaczkami.
Krok 5 - Zrazy z szynki z lubczykiem i nacią selera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 05.02.2012 14:30
fajny przepis
Beatris 06.11.2011 17:17
Pięknie wyglądają, tak ładnie przyrumienione.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak