Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez polski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3
sok z cytryny 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
sól morksa
oliwa 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez polski

Dokładnie wymieszaj żółtka, musztardę, sok z cytryny. Podczas mieszania dodawaj co jakiś czas po kropli oliwy z oliwek. Po wchłonięciu pierwszej partii oliwy, wlej cienkim strumieniem resztę oliwy aż do uzyskania kremowego, żółtego sosou. Jeśli zaczyna się rozdzielać, dodaj łyżkę świeżó ugotowanej wody. Dopraw do smaku solą morską i białym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak