Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny biszkopt w dużej ilości czekolady

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
cukier 3\\4 szklanki
mąka pszenna 3\\4
mąka ziemniaczana 1\\4 szklanki
dużo czekolady

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny biszkopt w dużej ilości czekolady

Oddzielić białka od żółtek , pianę ubijamy na sztywno , a pod koniec ubijania dodajemy cukier cały czas ubijać , następnie dodajemy żółtka jeszcze ubijać , mąki przesiać i dodać również , dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto piec w 160 st 40 minut , po wyjęciu i wystudzeniu cały biszkopt wylać czekoladą rozpuszczoną . Ewentualnie możemy zapodać bez czekolady , czyli sam biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 10.01.2013 12:19
pycha
anulka69 08.11.2011 09:14
smaczne
novita26 07.11.2011 08:27
mniam mnima
novita26 07.11.2011 08:27
mniam mnima
novita26 07.11.2011 08:27
mniam mnima
Katarzyna/kate1980 06.11.2011 22:22
superowy
Iwusia 05.11.2011 23:20
wow, super
aginaa 05.11.2011 22:02
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak