Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielna przekąska

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 200 g
oliwa 4 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka
sól, cukier, pieprz do smaku
tymianek 2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielna przekąska

Mięso oczyścić z błon. Ocet wymieszać ze szczyptą soli, pieprzu i cukru. Dodać oliwę.. Przyprawić tymiankiem. Mięso pokroić na cienkie plasterki, polac przygotowaną zaprawką. Odczekać 1h. Piec na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 13.04.2011 23:15
no ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak