Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 1i1/2 szk
jabłka 4 szt
śmietana 30% 1 szk
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 op
sok z cytryny
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka inaczej

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z łyżką cukru i odrobiną cynamonu. Formę do zapiekania natłuścić. Układać warstwami płatki kukurydziane i jabłka, przy czym na wierzchu powinny być płatki. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Wyłożyć na ciasto i zapiekać w temp. 180 stopni do momentu aż piana będzie miała złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.12.2013 22:55
bardzo lubie
kate.500 06.09.2013 22:34
smaczna odmiana
Wafelek2601 09.02.2013 16:35
Musi być pyszna
Izabela28 10.10.2012 10:57
zapowiada się pyszna szarlotka:)
alaaa 17.02.2012 17:24
z tymi płatkami to ciekawy pomysł
Magdalena1110 06.11.2011 09:19
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak