Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/3 kostki
śmietana kremówka 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
syrop malinowy 6 łyżek
cukier puder 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
jogurt naturalny 1 szklanka
twaróg 400 (mielony)
herbatniki czekoladowe 180 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno

Kroki postępowania

1
Masło stopić. Ciastka mocno rozkruszyć, wymieszać z masłem, przełożyć do wyłożonej folią aluminiową tortownicy, ugnieść i schłodzić.
Krok 1 - Serniczek na zimno foto
2
Żelatynę namoczyć w mleku, rozpuścić ją, ostudzić. Śmietanę ubić, wymieszać z syropem i cukrem pudrem, dodać twaróg i żelatynę, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Serniczek na zimno foto
3
Wylać na spód z ciastek, schłodzić.
Krok 3 - Serniczek na zimno foto
4
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, ostudzić. Jak zacznie tężeć, wymieszać z jogurtem, wylać na ciasto, schłodzić.
Krok 4 - Serniczek na zimno foto
5
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody, ostudzić. Jak zacznie tężeć wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce.
Krok 5 - Serniczek na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.08.2013 07:27
Wyśmienity sernik :)
ewasylwia 07.11.2011 11:48
pyszne
Weronika_eM 06.11.2011 23:01
przepyszny
Jolanta_P-S 06.11.2011 17:14
Widze, że zrobiłaś kilka warstw, nawet pomysłowo:)
Jarlin 05.11.2011 16:15
smaczny
Misiabe 05.11.2011 15:12
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak