Sposób przygotowania

Piersi myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym kuchennym ręcznikiem. Tłuczkiem rozbijamy na cienkie kotlety, a każdy z nich nacieramy po kolei solą, pieprzem i mieloną papryką. Następnie łyżeczką smarujemy kotlety z jednej strony pesto i posypujemy parmezanem. Kotlet zwijamy i spinamy wykałaczką jak w przypadku zrazów. Rozgrzewamy patelnię, następnie wylany na nią olej i obsmażamy kotlety z każdej strony. Należy smażenie przeprowadzić na średnim ogniu by zarówno wierzch i wnętrze nie pozostało surowe. Tak przyrządzone kotlety pysznie smakują z ziemniakami i surówką z kapusty lub kapusty zesmażanej.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !