Sposób przygotowania

Kurki oczyścić, umyć i osuszyć. Przełożyć je do rondla, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez jeszcze pięć minut, odcedzić i delikatnie je odsączyć. Na suchej patelni prażymy gorczycę, do momentu aż zacznie intensywnie wydzielać zapach i delikatnie \"wyskakiwać\". Zdejmujemy ją z ognia i dodajemy masło, czekając aż się roztopi. Następnie dodajemy cebulkę, wstawiamy znów na mały ogień i czekamy do jej zeszklenia. Kiedy już cebula się zeszkli, a gorczyca zbrązowieje dodajemy wtedy kurki. Teraz proces smażenia będzie trwał 15min, patelnię możemy przykryć pokrywką, ale należy pamiętać by od czasu do czasu zamieszać. Dodajemy łyżkę śmietanki i znów doprowadzamy do wrzenia. W razie potrzeby regulujemy konsystencję zimną wodą lub wywarem warzywnym z dodatkiem odrobiny mąki. Na koniec nim zdejmiemy z patelni delikatnie należy posolić i opieprzyć, oraz dokładnie wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Bardzo smaczne - super z grzankami !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !