Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas buraczany 1 l
burak 2 sztuki
fasola 40 dag
czosnek 2 ząbki
seler kawałek
marchew kawałek
pieprz troche
olej rzepakowy troche
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką

Pięć dni wczęsniej zrobić barszczyk (3 buraki - na 1 l, 3 ząbki czosnku, osolona letnia woda w słoju, można też wrzucić inne warzywa, jak marchew, pietruszka, seler).
Fasolę zalać mała ilością wody i gotować razem z 2 pokrojonymmi w plastry burakami i kawałkami warzyw oraz olejem i listkiem laurowym. Fasola różnie się gotuje (czasem potrzeba jej nawet 1,5 h). Gdy będzie już miękka - zalać 1l wody z kiszenia buraków (można dorzucić też kiszonych buraczków), doprawić pieprzem, czosnkiem startym i ew. solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 09.11.2011 08:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak