Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować ciasto na grubość 5 mm i wykrawać ciastka foremkami. Układać na papierze dio pieczenia, smarować białkiem i posypywać posypką cukrową. Piec w 180 stopniach na złoty kolor około 10-15 minut. Po wyjęciu ostudzić na kratce i dekorować można wtedy perełkami cukrowymi (które podczas pieczenia rozpłynęłyby się ).

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajne takie korzenno migdałowe ciacha.Musiało pięknie pachnieć w trakcie pieczenia.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    fajne:)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Smak i zapach ciasteczek - tego się nie zapomina:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    oj , widzę ,że świątecznie się robi.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    piękna i apetyczne ciasteczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    ładne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !