Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 300 g
cebula 1 szt
ryż 2 szkl
białe wino kieliszek
parmezan 50 g
masło 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
Bulion grzybowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzybami

Grzyby pokroić w plasterki. Cebulę posiekać a naspępnie grzyby. Ryż opłukać, osączyć. Dodać do grzybów i smażyć, cały czas mieszając. Wlac 3 szkl bulionu oraz wino. Dusic aż ryż wchłonie cały płyn. Do prawie miekkiego ryżu dodać masło i parmezan. Dusic do miekkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak