Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na 8 porcji. Każdą porcję posypać ziołami, solą i pieprzem. Owinąć w słoninę lub boczek, spiąć wykałaczką i zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, dodać obrane i pokrojone pomidory oraz czosnek, i dusić na małym ogniu 45 min. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane natką pietruszki z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami z wody.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jaka ładna nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Jadłem to u cioci na urodzinach :) ale z ziemniakami pieczonymi
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    fajna nazwa no i sama potrawa oczywiście też
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Zawsze wydawało mi się ,że określenie w papilotach oznacza pieczenie w paskach pergaminu( bo papiloty to kawałki papieru na które zakręcano kiedyś włosy ) .
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    wyśmienite
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię kurczaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    modny ten kurczak
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawa nazwa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszny obiadek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pla00bunny

    pyszny obiade
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !