Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 300 g
cukinia 600 g
czosnek 3 ząbki
parmezan starty 3 łyżki
pomidory 4 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z cukinią

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cukinię pokroić w cienkie plasterki i obsmażyć na oliwie. Jesli cukinia jest młoda i mała to nie obieramy. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pomidory obrać i pokroić w kostkę. Dodać wszystko do cukini i doprawić solą i pieprzem. Można dorzucić kilka listków bazylii. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
Makaron wyłożyć na talerze, polać masą warzywną, wierzch posypać startym parmezanem i listkami świeżej bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak