Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z masłem ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
margaryna 1 łyżka
pęczek natki pietruszki 1
bulion warzywny 1/2 szklanki
śmietanka 1/2 szklanki
orzeszki włoskie 4 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z masłem ziołowym

Cebulę obrać, drobno pokroić, a następnie poddusić na margarynie. Pietruszkę umyć, oddzielić listki, kilka odłożyć, resztę posiekać, dodać do cebuli i razem poddusić. Wlać bulion warzywny i śmietanę, a następnie wymieszać i gotować przez 5 minut. Orzeszki włoskie uprażyć na patelni bez tłuszczu. Sos zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Polać warzywa, ozdobić listkami pietruszki i orzeszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak