Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grejpfuty z nadzieniem śmietanowo- serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 3 łyżki
twaróg 25 dag
sok i skórka z cytryny 1
śmietana kremówka 1/4 litra
wisienki koktajlowe 2

Przepis i sposób przygotowania na: Grejpfuty z nadzieniem śmietanowo- serowym

Grejpfruty umyć, osuszyć. Górną jedną trzecią ozdobnie obciąć, tak aby krawędź była ząbkowana. Ostrożnie wykroić miąższ i pokroić go w kosteczki. Miąższ posypać cukrem i polać likierem. Odstawić, aż naciągnie. Twaróg dobrze rozetrzeć albo zemleć w maszynce, dodać skórkę i sok z cytryny, wymieszać. Śmietanę mocno ubić, trochę odłożyć do dekoracji. Ser delikatnie wymieszać z miąższem grejpfruta i bitą śmietaną. Skorupy grejpfrutów napełnić masą śmietanowo- serową, po czym wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem ozdabiamy bitą śmietaną i wisienką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak