Sposób przygotowania

Grejpfruty umyć, osuszyć. Górną jedną trzecią ozdobnie obciąć, tak aby krawędź była ząbkowana. Ostrożnie wykroić miąższ i pokroić go w kosteczki. Miąższ posypać cukrem i polać likierem. Odstawić, aż naciągnie. Twaróg dobrze rozetrzeć albo zemleć w maszynce, dodać skórkę i sok z cytryny, wymieszać. Śmietanę mocno ubić, trochę odłożyć do dekoracji. Ser delikatnie wymieszać z miąższem grejpfruta i bitą śmietaną. Skorupy grejpfrutów napełnić masą śmietanowo- serową, po czym wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem ozdabiamy bitą śmietaną i wisienką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !