Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jablkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 600 gram
cukier 4 lyzki
Goździki całe Prymat 3 sztuki
mąka ziemniaczna 1 lyzeczka
konfitura żurawinowa 4 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jablkowa

Jablka opluczemy i usuniemy gniazda nasienne.Zalewamy 1 litrem wody,dodajemy gozdziki i cukier.Gotujemy 30 minut i nastepnie przecieramy przez sito lub miksujemy.Make rozpuszczamy w 4 lyzkachh wody.Mieszamy z przetartymi jablkami i zagotowujemy.Mieszamy.Podajemy ciepla lub zimna z lyzka konfitur do kazdej porcji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 17.01.2012 21:53
ciekawa zupa
Ewa111 27.06.2010 20:19
Ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak