Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedelki z pożeczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 1\\2 szkl
masło 4 dag
mąka 8 dag
jaja 2 szt
cukier waniliowy 1 łyzka
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
sól do smaku
rozmrożone czerwone pożeczki 1 szkl
kremówka 1 szkl
cukier wanilinowy 1 op
szczypta cynamonu

Przepis i sposób przygotowania na: knedelki z pożeczkami

1. Przygotuj ciasto parzone: Kremówkę zagotuj z masłem, cukrem waniliowym i szczyptą soli.Wsyp mąkę, gotuj, mieszając, aż powstanie gęste ciasto, a ścianki garnka pokryją się białym nalotem. Ciasto przełóż do miski i lekko przestudź.Cały czas miksując dodaj po jajku. Razem z ostatnim jajkiem wsyp proszek do pieczenia.
2. W garnku zagotuj wodę z odrobiną cukru. Dwiema łyżkami maczanymi we wrzątku formuj kuleczki z ciasta i kładź partiami do wody.Gotuj około 5minut.Wyjmij na talerz. Podawaj z kremówką wymieszaną z pożeczkami i cukrem waniliowym. Posyp cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 05.11.2011 22:08
Porzeczki pisze się przez RZ
SmacznaPyza 04.11.2011 20:30
z czym te knedle?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak