Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladka cielęca

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 10 plasterków
szynka 10 plasterków
kapusta 20 dag
oliwa 6 łyżki
śmietana 200 g
jasna zasmażka 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
bulion 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: roladka cielęca

kapustę poszatkować zmiksować z oliwą i doprawić sznycle posmarować pastą przykryć plastrami szynki zrolować spiąć smażyć roladki na oleju podlać bulionem przykryć i dusić ok 1 godz roladki wyjąć dodać śmietany i zasmażkę sos doprawić roladki włożyć do sosu podgrzać podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak