Sposób przygotowania

Truskawki umyć i obrać z szypułek, wrzucić do rondla, a następnie zasypać cukrem i smażyć 2 godziny. Ostudzić i ponownie smażyć 2 godziny. Czynność tę powtórzyć jeszcze raz i smażyć do póki dżem nie zgęstnieje. Przełożyć do słoików i pasteryzować 10 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    mój ulubiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    chciałam to samo napisać, że dżem truskawkowy jest moim ulubionym :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    super zapas na zimę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo lubię dżemik ale w tym roku truskawki mają być bardzo drogie:{
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    domowy najsmaczniejszy i najzdrowszy :)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo smaczny :) ale ja w tym roku dżemu nie robiłam bo mało truskawek..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    smaczny dżemik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    domowy najlepszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !