Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowy gulasz z papryką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 60 dag
papryka czerwona 3 szt
pieczarki 10 szt
marynata czosnkowa 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sól
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowy gulasz z papryką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kawałki mięsa gulaszowego pokroić na drobniejsze kawałki, przełożyć do miski, dodać ostrą paprykę, marynatę czosnkową, oliwę, dokładnie wymieszać i wstawić na 40 minut do lodówki. Następnie podsmażyć mięso na złoto, podlać wrzącą wodą i dusić 20 minut aż zrobi się sos.
Krok 1 - Wieprzowy gulasz z papryką i pieczarkami foto
2
Z umytych papryk usunąć gniazdka nasienne i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, dusić 5 minut.
Krok 2 - Wieprzowy gulasz z papryką i pieczarkami foto
3
Z kapeluszy pieczarek ściągnąć skórkę i pokroić je w plastry, dodać do gulaszu, doprawić solą i dusić tak by nie rozgotować papryki a jednocześnie uzyskać pyszny, gęsty sos.
Krok 3 - Wieprzowy gulasz z papryką i pieczarkami foto
4
Gulasz przełożyć do miseczek, udekorować świeżymi listkami bazylii.
Krok 4 - Wieprzowy gulasz z papryką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jarlin 13.12.2011 19:12
bardzo apetyczny :)
Lotar 05.11.2011 15:50
Pyszny, wystarczy tylko trochę kaszy i jakaś suróweczka i czuję się jak w niebie...
Anna146 05.11.2011 10:12
uwielbiam takie pomysły na obiad
Mysiunia 05.11.2011 09:00
jeśli tak smakuje, jak wygląda to musi być pyszny:)
ziutula
ziutula 05.11.2011 07:59
ja taki gulasz lubię z chlebkiem...
pacpaw 04.11.2011 21:40
przyda mi się przepis na niedzielę :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak