Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg.
kapusta biała 1 sztuka
ryż 3/4 szklanki
marchew 2 sztuki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
ziele angielskie 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
cebula 1 sztuka
seler 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa

Włoszczyzną drobno posiekaną gotujemy w 4 litrach wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z mięsem. Kapustę kroimy w kostkę i wrzucamy a gotujący się wywar, gotujemy 10 minut, dodajemy ryż. Gotujemy 15 minut. Doprawiamy i dodajemy mięso z cebulką. gotujemy ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.05.2013 19:14
przepis jest dla mnie nowością
melonik 18.07.2012 15:27
mniam
melonik 18.07.2012 15:27
mniam
melonik 18.07.2012 15:27
mniam
Neetka90 02.12.2011 11:09
Nie jadłam jeszcze.
Izka192 15.11.2011 18:46
Główka tak ok. 75 dag.
SyMiki 06.11.2011 18:54
uwielbiam gołąbki więc na pewno wypróbuję
Henryka2 04.11.2011 19:03
Ciekawy pomysł, gtrzeba by wypróbować.Piszesz 1 szt kapusta biała, ale podaj proszę, przybliżoną wagę tej kapusty.
Natalia37
Natalia37 04.11.2011 18:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak