Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż brzoskwiniowo-imbirowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
oliwa 1 łyżeczka
imbir 1 łyżeczka
ryż basmati 2 woreczki
brzoskwinie 2 sztuki
wywar warzywny 2/3 szklanki
pietruszka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż brzoskwiniowo-imbirowy

w rondlu usmazyć cebulę na oliwie z oliwek, aż będzie miękka. dodać imbir, ryż i pokrojone w kostke brzoskwinie. wlać wywar. gotować aż ryż bedzie miękki od czasu do czasu mieszając. posypywac na talerzu pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak