Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
mleko 2 l
sól 2 łyżeczki
oliwa 1/2 szk
jajko 3 szt
kapusta kiszona 800 g
cebula 3 szt
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 3 do obtaczania
oliwa do smażenia
grzyby 800 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Kapustę gotujemy, studzimy, kroimy.

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy posiekane lub zmielone przez maszynkę o grubym sitku grzyby.
Wszystko łączymy, solimy i pieprzymy do smaku.

Składniki na naleśniki dokładnie rozrabiamy na jednolitą masę.
Smażymy naleśniki bez polewania tłuszczem patelni.
Na usmażone naleśniki kładziemy po czubatej łyżce stołowej farsz, składamy w kopertę. Moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bułce tartej i podsmażamy na oleju na złoty kolor.

Jeżeli nie mamy świeżych lub mrożonych grzybów, możemy dodać pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.04.2012 08:36
lubię takie
buksiak12 05.09.2010 16:44
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:44
ciekawy przepis
Dorota71 05.09.2010 16:21
super danie
Dorota71 05.09.2010 16:21
super danie
Emilia22 05.09.2010 15:57
smakowicie wygląda
Emilia22 05.09.2010 15:57
smakowicie wygląda
Emilia22 05.09.2010 15:56
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:56
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak