Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki duszone z dynią i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
czosnek 2 ząbki
papryka zielona 1 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki duszone z dynią i papryką

Kroki postępowania

1
Umyte pieczarki pokroić w ćwiartki, dynię zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, a paprykę kroimy w kostkę.
Krok 1 - Pieczarki duszone z dynią i papryką foto
2
Czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucaić na rozgrzaną oliwę, nie smażymy, chodzi jedynie aby czosnkowe soki przeniknęły do oliwy,
Krok 2 - Pieczarki duszone z dynią i papryką foto
3
następnie szybko wrzucić pieczarki, doprawić je solą i pieprzem, mieszamy je i dusić pod przykryciem 5 minut, następnie dodać startą dynię,
Krok 3 - Pieczarki duszone z dynią i papryką foto
4
dodać zieloną paprykę i dusić około 10 minut, tak by papryka była miękką, ale nie rozgotowana.
Krok 4 - Pieczarki duszone z dynią i papryką foto
5
Gotowe danie wyłożyć do miseczek. Tak przygotowane pieczarki są też świetnym uzupełnieniem dania mięsnego.
Krok 5 - Pieczarki duszone z dynią i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak