Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruchy spod do mazurkow

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 gram
masło 200 gram
cukier drobny 100 gram
żółtko jajek 1 sztuka
śmietana 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: kruchy spod do mazurkow

Siekamy maslo z maka i cukrem.Rozcieramy grudki i dodajemy zoltko i smietane.Zagniatamy ciasto.Formujemy kule,owijamy ja folia i wkladamy na godzinke do lodowki.
Ciasto wyjmujemy,rozwalkowujemy na podsypanej maka stolnicy na grubosc okolo 5 mm.Wykladamy w dwie blachy i pieczemy okolo 15 minut w temp.200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 17.09.2012 21:20
dobre
IrenaM 29.01.2012 17:21
przepis w sam raz na najbli?sze ?wi?ta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak