Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 25 dag
margaryna 1 łyżka
sól
pieprz
jajko 2 szt.
mleko 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z grzybami

Grzyby oczyścić, pokroić, podsmażyć na tłuszczu. Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę. Żółtka wymieszać z mlekiem, doprawić powoli połączyć z pianą z białek. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać masę. Smażyć z obu stron, wyłożyć na talerz nałożyć grzyby złożyć na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak