Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem VERT PRE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek roztarty 1 ząbek
masło 3 łyżki
mleko ugotowane 2 szklanki
zielony groszek 1 puszka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem VERT PRE

Masło rozgrzać w rondlu, dodać pieczarki z cebulą, czosnek, smażyć na mocnym ogniu trzy minuty mieszając co jakiś czas. Wlać mleko, przykryć, zmniejszyć płomień, gotować na małym ogniu dwadzieścia minut, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Groszek z zalewą przetrzeć przez sito, dodać do pieczarek, zamieszać, gotować dalsze dziesięć minut, można jeszcze trochę osolić danie. Gdy zupa będzie za gęsta można jeszcze podlać odrobiną mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak