Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopty migdałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1\\2 szkl
mielone migdały 10 dag
śmietana kremówka 2 szkl
truskawki 15 dag
śmietan fix 2 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopty migdałowe

1. jaja ubij z 1\\2 cukru. wymieszaj z migdałami .porcje ciasta wkładaj na przykryta pergaminem blachę. formując kółka .piecz 15 min w 175 st biszkopty przełóż na wałek. owiń ściereczką i wystudź

2.truskawki zmiksuj z resztą cukru, przetrzyj. śmietanę ubij ze śmietan -fixe m .połącz z truskawkami

3.mus przeżuł do szprycy i napełnij nim ciastka. oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 04.11.2011 19:26
gottina, a nie zauważyłaś,że ten ładny widok zawdzięczasz skanowi zdjęcia z gazety lub książki?! Elżbieta, na tym portalu długo się nie podwieziesz na palgiatach i skanach.
gottrina 04.11.2011 17:02
bardzo ładnie wygladają i pewnie są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak