Sposób przygotowania

Mięso umyć, osączyć, włożyć do dużego rondla, zalać wrzącym, lekko posolonym, mlekiem tak, aby płyn pokrył mięso. W razie potrzeby dolać gorącej wody. Gotować 5-7 minut, następnie schab wyjąć, osączyć, włożyć do miski, oprószyć tłuczonymi goździkami, estragonem Prymat, pieprzem czarnym mielonym Prymat oraz cukrem. Przykryć i wstawić schab do lodówki na 2 godziny. Morele umyć, osuszyć, pokroić w paski i zalać ½ szklanki winem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W brytfannie roztopić masło, włożyć schab, dodać cebulę i piec, polewając bulionem z rosołu drobiowego Kucharek, 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni Celsjusza. Następnie dodać pozostały bulion Kucharek, całe goździki Prymat, morele i wino. Dopiekać jeszcze 15 minut. Mięso miękkie wyjąć z brytfanny i pokroić w plastry. Sos zagęścić zawiesiną ze zrumienionej mąki i pozostałego wina, zagotować. Przed podaniem przyprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Podawać z ziemniakami z wody i marchewką lub słodką kapustą zaprawianą pomidorami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    i pewnie nieźle smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowity schabik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Zaciekawiło mnie to obgotowanie w mleku
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    zjadłoby się
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pysznie wyglada!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    warto wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    jeszcze tego nie próbowałem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny sposób
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    połączenie nie dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świetny aromat dzięki gożdzikom
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż by się zjadło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !