Sposób przygotowania

1 . MAKE WYMIESZAJ Z PROSZKIEM.PRZESIEJ NA STOLNICE.DODAJ POKROJONE NA KAWAŁECZKI MASŁO.SÓL , CUKIER PUDER , SKÓRKĘ Z CYTRYNY ORAZ ŻÓŁTKO.SZYBKO ZAGNIEŚĆ CIASTO. UFORMUJ Z NIEGO KULE.ZAWIŃ W FOLIE I SCHŁADZAJ OKOŁO 30 MIN.

2. FORMĘ W KSZTAŁCIE SERCA POSMARUJ TŁUSZCZEM I OPRÓSZ BUŁKĄ TARTA .TRUSKAWKI OPŁUCZ,OSĄCZ I USUŃ SZCZY PUŁKI.

3 OWOCE POKRÓJ NA POŁÓWKI. GALARETKĘ ROZPUŚĆ W 1 SZKLANCE WRZĄTKU .SCHŁODZONE CIASTO ROZWAŁKUJ I WYLEP NIM SPÓD BRZEGI FORMY.

4.SPÓD GĘSTO PO NAKŁUWAJ WIDELCEM KILKU MIEJSCACH WSTAW DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO TEMPERATURY 200 STOPNI .I PIECZ 25 MIN . WYMNIJ I POZOSTAW DO OSTYGNIĘCIA . NASTĘPNIE ODWRÓĆ DO GÓRY DNEM, OSTROŻNIE ZDEJMIJ FORMĘ. NA CIEŚCIE POŁÓŻ TRUSKAWKI .POSMARUJ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ ..UDEKORUJ MARCEPANOWYMI OZDOBAMI .SCHŁODŹ.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... wygląda ciekawie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !