Sposób przygotowania

Miękki margaryne utrzeć na puch, dodawać żółtka i cukier. Ubijać, aż masa będzie miała konsystencję kremu. Białka ubić na sztywną pianę. Pianę i mąkę wymieszaną z proszkiem dodawać do masy. Delikatnie połączyć.Formę kwadratową lub średnią tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką wyłożyć ciasto.
Na wierzchu ułożyć owoce i lekko je przycisnąć. Posypać owoce cukrem.
Ciasto wstawić do piekarnika,
temp. 175 st.C. około 50 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    uwielbiam ciasta z owocami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !