Sposób przygotowania

CIASTO: DO rozdrobnionej margaryny dodajemy jajko, żółtka oraz cukier puder. Wszystko razem dobrze wyrabiamy. Dodajemy jeszcze mąkę oraz proszek do pieczenia i ponownie dobrze ugniatamy. Ciasto odstawiamy na 30 minut do lodówki, a następnie obłożyć ciastem dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto dajemy masę.

MASA:
Ubijamy jajka, żółtka oraz cukier, a następnie dodajemy do tego ser biały, który wcześniej zmieliliśmy i dodajemy budyń, olej i mleko. Wszystko razem dobrze mieszamy i dajemy masę na ciasto. Całość pieczemy przez 50 minut w temperaturze 200 stopni.

PIERZYNKA:
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do tego cukier. Na upieczony sernik wyłożyć pierzynkę i piec jeszcze przez 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    smaczny polecam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    ale smaczności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    fajna góra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !