Sposób przygotowania

CIASTO:
Mieszamy dokładnie mąkę, kakao, sól, mleko oraz cukier puder na jednolitą masę. Następnie wbijamy do tego jajka i mieszamy. Dodajemy również masło, które wcześniej stopiliśmy na ogniu. Ugniecione ciasto odstawić na 30 minut, a w tym czasie możemy przyrządzać sos.

SOS: Ucieramy ze sobą jajko, dwa żółtka i cukier na jednolitą masę. Dodajemy do tego białe wino oraz skórkę startą z 1/2 cytryny. Składniki podgrzewamy na małym ogniu i dodajemy do niego ubite na sztywną pianę białka.

Na rozgrzanym oleju smażyć ciasto z jednej i drugiej strony, a usmażone naleśniki polać zrobionym sosem i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !